|
|
|
Robert Łabuzek
+48501700846
Masz problem z BHP
szukasz odpowiedzi ?
Szybko i gratisowo otrzymasz poradę
zadzwoń lub napisz na maila. |
|
Na stronie przebywa obecnie....
|
|
|
| | Kategoria: HACCPTeksty opublikowane w tej kategorii.
Autor : kierowcy _DNIA 04-02-2004 - 09:07 | 8160 raz(y) oglądano.
|
HACCP
: Wdrażanie systemu HACCP
|
|
|
System HACCP sprzyja udoskonaleniu przepływu informacji, ogranicza stosowanie nieprawidłowych praktyk w zakładzie, zmniejsza liczbę reklamacji i obniża koszty złej jakości. Wszystko to poprawia wizerunek firmy i sprzyja podniesieniu konkurencyjności na rynku. Zakład, który posiada HACCP, jest lepiej postrzegany np. przez swoich odbiorców, którzy upewniają się w ten sposób, że dany producent dba o zachowanie odpowiednich standardów jakościowych.
|
|
|
Autor : kierowcy _DNIA 30-01-2004 - 11:47 | 6977 raz(y) oglądano.
|
HACCP
: HACCP.UE. Twoja firma po 1 maja br.
|
|
|
Nowe standardy dla żywności
1 maja 2004 r. większość firm działających na polskim rynku będzie musiała się dostosować do nowych unijnych regulacji. Dla zakładów mięsnych, mleczarni, producentów żywności, restauracji, a nawet straganów, przewidziano zupełnie nowe, często bardzo wysokie, wymagania, które będą one musiały spełnić, aby móc dalej funkcjonować. „GP” rozpoczyna cykl publikacji, w których będziemy informować, jakie zmiany czekają poszczególne branże już za niespełna 90 dni.
|
|
|
Autor : poradnik _DNIA 20-11-2003 - 05:56 | 12262 raz(y) oglądano.
|
|
|
|
Co to jest system HACCP?
HACCP to metoda zapewnienia bezpieczeństwa żywności, która opiera się
przede wszystkim na zapobieganiu zagrożeniom. Polega ona na zindentyfikowaniu
miejsc, w których mogą pojawić się niebezpieczeństwa i odpowiednim
zareagowaniu, jeśli zagrożenie wystąpi. Warto pamiętać, że HACCP to
system polegający na samokontroli. Firma sama decyduje, które momenty
w produkcji lub sprzedaży wiążą się z zagrożeniem dla żywności i które spośród
nich mogą być skutecznie wyeliminowane, następnie określa jak zamierza
obserwować/nadzorować niebezpieczne miejsca i co zrobić, kiedy zagrożenie
się pojawi.
|
|
|
Autor : bhpekspert _DNIA 26-10-2003 - 06:13 | 9775 raz(y) oglądano.
|
HACCP
: Co to jest system HACCP? Czy wszystkie firmy spożywcze muszą wprowadzać ten syst
|
|
|
Tematem dyżuru eksperta, który odbył się w dniu 14.10.2003 r. w godzinach 12.30-14.00 na stronie internetowej portalu "Rzeczpospolita Online" , były europejskie regulacje prawne w zakresie systemu analizy ryzyka i krytycznych punktów kontroli. Na nadsyłane przez przedsiębiorców pytania odpowiadała pani Anna Hutyra z Euro Info w Gdańsku.
|
|
|
Autor : prawo _DNIA 24-09-2003 - 22:44 | 7321 raz(y) oglądano.
|
HACCP
: HACCP - Klienci to też zagrożenie
|
|
|
HACCP - Klienci to też zagrożenie
Przedstawiamy drugą część relacji z dyżuru na temat HACCP. Na pytania czytelników odpowiadała Halina Turlejska z Instytutu Żywności i Żywienia.
|
|
|
Autor : swiadczenia1 _DNIA 02-09-2003 - 06:09 | 15153 raz(y) oglądano.
|
HACCP
: HACCP obowiązkowy w dużych, średnich i małych firmach
|
|
|
System HACCP będą musiały wdrożyć nie tylko duże i średnie, ale i małe przedsiębiorstwa: sklepy, stołówki i wytwórnie, bo nad projektem zmiany ustawy o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia, aby objęła również i je, pracuje właśnie Sejm. Małe firmy nie tylko nie wiedzą, jak się zabrać za wdrażanie systemu, ale często nie mają w ogóle pojęcia o obowiązkach, które zamierza na nie nałożyć ustawodawca.
|
|
|
Autor : zawodowe _DNIA 30-07-2003 - 11:21 | 20839 raz(y) oglądano.
|
HACCP
: PIS Państwowa Inspekcja Sanitarna
|
|
|
Państwowa Inspekcja Sanitarna (PIS) sprawuje nadzór nad warunkami zdrowotnymi żywności i żywienia, a także higieny: środowiska, pracy w firmach, higieny radiacyjnej, procesów nauczania i wychowania, wypoczynku i rekreacji. Jak współpracować z inspekcją sanitarną? Czym jest kontrola sanitarna, jakie są uprawnienia inspektora? Jakie są możliwości i terminy wniesienia odwołania od decyzji inspektora, a także w jakich warunkach sanitarnych można produkować żywność i handlować nią?
|
|
|
Autor : inspekcjapracy _DNIA 08-04-2003 - 15:04 | 7220 raz(y) oglądano.
|
HACCP
: Od maja 2004 Firmy zajmujące się żywnością obowiązuje HACCP
|
|
|
Żywność. Wyższe standardy dla małych i średnich firm.
|
|
|
| |
OKRESOWY Dla SŁUŻBY BHP, SZKOLENIE SIP
|
|
|
|
POZWOLENIA ZINTEGROWANE-HANDEL CO2
|
|
|
|
| |